Kwaliteit in

Weerbaarheid

Over ons

Weerbaarheidgilde is het aanspreekpunt voor en over weerbaarheid in Nederland. Bij ons worden trainers opgeleid om kwalitatieve weerbaarheidstrainingen aan kinderen en jongeren te verzorgen. Iedere weerbaarheidstrainer beoefent bij ons een ambacht, een vak apart. Een betekenisvol beroep, wij prijzen ons dan ook gelukkig dat wij dit geweldige vak dagelijks met passie en bevlogenheid mogen uitoefenen. Onze drijfveer is dan ook om gezamenlijk een wezenlijke bijdrage te leveren aan de professionalisering van het vak weerbaarheidstrainer, door trainers een opleiding aan te bieden die ze echt de kneepjes van het vak leert.

Weerbaarheidgilde staat dan ook voor hoogwaardige opleidingen binnen het specifieke terrein van de weerbaarheid. Dat begint met docenten die weten waar ze het over hebben. We practise what we teach, wie doceert is dus ook actief in de praktijk, hierdoor blijft de kennis op peil en de aandacht scherp. Tevens waarborgt dit een voortdurende transfer tussen theorie en praktijk in de door ons aangeboden opleiding.

Daarnaast werken we continu aan de doorontwikkeling van de methodiek. Hiervoor ondersteunt en faciliteert Weerbaarheidgilde onderzoek en kennisinnovatie om zodoende de kwaliteit en de onderbouwing van de weerbaarheidstrainingen te verbeteren.

Mocht je besluiten je te willen verdiepen in dit ambacht, dan bieden onze top docenten je alle handvatten die je nodig bent om kwalitatieve weerbaarheidslessen bij jou op school, in de organisatie of praktijk zelfstandig vorm te geven.